Джерела рослинних білків з максимальною кількістю протеїнів «Білковими лідерами» рослинного світу є бобові, злакові та горіхи. Серед бобових це соя, сочевиця та горох. Серед злакових – овес, кукурудза та пшениця.
Топ-8 продуктів, багатих рослинним білком
- Бобові Квасоля, сочевиця, горох – джерело добре збалансованого за складом білка. …
- Кіно Крупу кіноа тепер можна зустріти і в наших магазинах. …
- Горіхи ідеальні у чистому вигляді для перекушування. …
- Насіння …
- Кунжут.
- Тофу …
- Зелені овочі.
- Соеве молоко
У найбільшій кількості вони знаходяться у жовтку курячого яйця, м'ясі, рибі, молоці та молочних продуктах. Неповноцінні білки – Це ті, в яких відсутня хоча б одна з незамінних амінокислот. Основним джерелом цього виду білка є овочі, фрукти, бобові, крупи, злаки, горіх, а також соя.
Яйця Білок в яйці вважається найбільш корисним. Він має найвищу засвоюваність та допомагає формувати тканини організму. Крім того, продукт багатий на холін і вітаміни B 12 і D.