Як розм'якшити мастику Якщо покупна мастика спочатку свіжа і зберігалася в герметично упакованому вигляді, але щільна і тверда, її слід розім'яти руками до пластичного стану. Найкраще робити це на силіконовому килимку. Починати роботу з мастикою слід із невеликих шматочків.
Не поспішайте викидати засохлу кондитерську мастику. Цукрову масу ще можна реанімувати та використовувати за призначенням. Для цього покладіть її в герметичний контейнер і помістіть у гарячу воду або розігрійте в мікрохвильовій печі. Після цього ретельно розмішайте масу і за потреби додайте трохи цукрової пудри.
Якщо мастика охолола і почала погано розкочуватися, то її можна, можливо трохи підігріти в мікрохвильовій печі або гарячій духовці, і вона знову стане пластичною.