Коли шийка рослини стоншується, можна приступати до збирання врожаю. Якщо поспішити, то луска на цибулинках не підсохне. А якщо запізнитися, то рослина може почати нарощувати нове коріння. І в тому, і в іншому випадку сіянка погано зберігатиметься.
Перо готового цибулі стає жовтим. Це ще одна ознака готовності. Шия на цибулі розм'якшилася, і легко перегинається. З цієї причини перо лягає на грядку.
Насамперед, потрібно зрозуміти, що цибуля вже дійсно висох. Є кілька факторів, що вказують на це: шийка повинна бути змикається і суха; зовнішні луски повинні бути щільні і сухі, тобто шарудити в руці; щільність самих цибулин – сухі цибулини не повинні бути м'якими.
Коли найкраще прибирати ріпчастий цибуля з грядки, в якому місяці? Як правило, культура дозріває в кінці липня і до початку вересня, але назвати точний час та точну кількість збирання врожаю дуже важко, насамперед потрібно орієнтуватися зовнішні ознаки дозрівання.