Як варити пельмені, щоб не злипалися По-друге, вкидати їх потрібно в киплячу воду. По-третє, потрібно трішки перемішати їх після вкидання у воду, щоб вони не прилипли до дна. Також ви можете додати олію прямо в воду, щоб вони точно не злиплися, або ж додати її чи масло, відразу після того, як дістанете їх із каструлі.
І все добре перемішуємо. (Чим більше сиру, тим більша кількість борошна. Хоча, ніжніші ліниві вареники виходять з мінімальним вмістом борошна, але варити їх складніше, можуть прилипати і розпадатися.) Тісто повинно вийти м'яким, еластичним, але відлипати від рук.
Досвідчені господині кажуть, що орієнтовна товщина тіста має бути приблизно 2 мм. Це не менш важливий момент, на який варто звертати увагу. Формуючи вареники, потрібно не тільки міцно скріпляти боки, але й злегка закручувати їх – так вони точно не розваряться.
Додайте холодну воду Як тільки вода з пельменями почала кипіти, долийте в каструлю склянку холодної води. Після цього варіть вироби ще 5-6 хвилин. Пельмені після варіння будуть ідеальної консистенції: щільні і соковиті. Холодна вода також зберігає естетичний вигляд пельменів: тісто не тріскається.
Варе́ники (від дієслова варити), у діалектах також пироги — українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з картоплі, м'яса, грибів, овочів, фруктів, ягід та сиру.
Є кілька тонкощів у виборі продуктів і процесі приготування. Дотримуйтеся рекомендацій нижче й у вас вийдуть дійсно смачні ліниві вареники з сиром. 1. У ледачих вареники головне — сир. Замішуйте тісто так, щоб відчувалися крупинки сиру. Не додавайте багато борошна, інакше …