Сочевицю промити. Покласти в каструлю, залити 2 склянками води й посолити за смаком. Довести до кипіння і варити на слабкому вогні до готовності 10-15 хвилин (води повинно залишитися трохи).24 бер. 2021 р.
Довести воду до закипання, зменшити вогонь і варити сочевицю до готовності 25–30 хвилин. Коли зелена сочевиця буде готова — злити воду. Чорну сочевицю потрібно залити водою у розрахунку 1:2, посолити та варити на повільному вогні до готовності сочевиці – 20–25 хвилин. При необхідності доливати воду.
Коли вода закипить, зменшить вогонь до середнього і варіть до готовності близько 20-25 хвилин. Як дізнатися готовність? Скуштуйте. Якщо сочевиця м'яка, значить, готова.
Червона сочевиця вариться швидше за всіх інших видів (за 10-15 хвилин), тому її часто використовують для приготування крем-супів, каш, запіканки і начинки для пиріжків. Зелена, коричнева і чорна варяться довше (20 хвилин приблизно) і добре тримають форму, тому будуть ідеальним варіантів для салатів, гарнірів і рагу.
Як варити чорну сочевицю і скільки Чорна сочевиця не так популярна як інші види, але вона прекрасна тим, що швидко готується і добре зберігає форму. Чорну сочевицю теж не потрібно замочувати – промийте бобові, залийте водою і варіть приблизно 20 хвилин. Чорну сочевицю добре використовувати в салатах або як гарнір.
Після закипання її варять до готовності близько 20-25 хвилин. Боби коричневої сочевиці заливають холодною водою й залишають на 40-60 хвилин. Потім обполіскують під проточною водою і перекладають у каструлю. Стандартні пропорції бобів і рідини – 1:2.
Плануючи вводити в свій раціон харчування сочевицю, потрібно добре ознайомитися з цим продуктом – дізнатися все про …