Настільки витягає воду живих клітин, пригнічуючи розвиток мікроорганізмів, що викликають гниття. Збільшення концентрації кухонної солі навколо мікробів призводить до того, що з їх клітин через мембрану виводиться вода у бік більш насиченого сольового розчину.
Так, один грам солі утримує 100 мл води, – каже Ірина Торопигіна. – Вживання надлишкової кількості солі призводить до затримки рідини в організмі, набору ваги. Тому після вживання солоної їжі нам хочеться пити. Щоб вивести зайву рідину, організму потрібно докласти додаткових зусиль.
Існують продукти харчування, які виводять із організму зайву рідину.
- Природні діуретики: диня, кавун, полуниця, калина, огірки, кабачки.
- Продукти, до складу яких входить калій та натрій: цитрусові, банани, диня, абрикоси, буряк.
- Продукти, багаті на клітковину: авокадо, чорниця, вівсяні пластівці, брусниця, висівки.