л. Цієї дози достатньо, щоб організм поповнився вітамінами і корисними мікроелементами. Мед потрібно приймати натщесерце вранці або за півгодини до обіду чи вечері. З'їдений зранку продукт наповнить тіло силою, бадьорістю, енергією і налаштує на робочий лад.
Їсти мед у великій кількості не можна, бо це призведе до зростання рівня цукру в крові, зайвої ваги, порушень в роботі нервової системи і всіх обмінних процесів в організмі. Крім того, ви можете спровокувати алергічну реакцію на мед.
Мед володіє сильним антисептичним ефектом, і якщо регулярно приймати його вранці всередину натщесерце, це не дозволить розвинутися гастриту, холециститу і панкреатиту. Швидко проходячи по шлунково-кишковому тракту, мед вбиває шкідливі бактерії і мікроби і сприяє загоєнню ранок на слизовій оболонці шлунка.
Дорослим людям меду можна з'їдати до 150 грамів на добу у кілька приймань, якщо немає протипоказань за станом здоров'я. Для дітей добова норма меду складає не більше двох чайних ложок за відсутності будь-яких протипоказань.
Мед не лише втрачає всі свої вітаміни і корисні ферменти, але і виділяє оксиметилфурфурол, який важко вивести з організму. Ця речовина швидко накопичується і провокує розвиток багатьох захворювань. Фахівці стверджують, що різке підвищення оксиметилфурфуролу відбувається при нагріванні меду до 65 градусів.
Переїдання меду може важко позначитися на нирках та підшлунковій залозі через високий вміст у бджолиному меді швидких вуглеводів.