Лікер – солодкий і ароматний алкогольний напій, який виробляють з трав'яних, ягідних і фруктових екстрактів, вершків, яєчних жовтків. В якості алкогольної основи напою виступає етиловий спирт-ректифікат, бренді, віскі.
Лікери п'ють одним духом або розділяючи на 2-3 ковтки (залежить від об'єму чарки). Так напій добре огортає ротову порожнину, що дозволяє найкраще насолодитися ароматикою, відчути ніжний та м'який посмак. Найчастіше лікери не закушують, але до солодких напоїв можна подати фруктову нарізку чи каву.
Чарка заповнюється тоненькою струечкой, а сам напій нічим не розбавляється. Максимум, що можна — це додати лікер «Бейліз» в какао або кави, замінивши їм цукор. Яєчний «Адвокат» відрізняється сильною густотою, а тому його не те що не прийнято розбавляти, його просто «їдять» кавовою ложечкою.
Тепер лікери готують шляхом купажування спиртованих морсів, спиртованих настоїв ефірно-олійних пряних сухих рослин, ароматного спирту, води і спирту-ректифікату, цукрового сиропу. Крім того, до купажу додаються органічні кислоти, природні і синтетичні фарбники як-от цукровий колір (карамелізованний при 200 °C цукор).
Пити охолодженим. Пляшку та стопки кладіть у холодильник. Збережіть цей рецепт і залишіть його на потім.
Якщо ви любите чистий смак лікеру з фісташковим смаком, найкраще пити його в охолодженому вигляді або з додаванням кубиків льоду. Наливати лікер краще в невеликі рюмки, пити повільно, смакуючи кожен ковток. Густий фісташковий лікер вважається чудовим доповненням до морозива, інших охолоджених десертів.
Лікер з груші має освіжаючий пряний смак. М’який солодкий смак груш, настояних на горілці з цедрою лимона, апельсина і спецій створюють неймовірний багатий напій.