Скільки за часом потрібно солити рибу – способи засолу Кількість солі – 200 гр на 1 кг риби. Час засолу – 10-11 днів.
Інгредієнти для приготування тараньки: Риба свіжа – 1 кілограм. Сіль грубого помелу – 300 – 400 грам. Оцет столовий (на 3 літри води) – 25 мілілітрів.
Для цього рибу промивають у чистій воді і нечищеною, невиТельбушеноЮ викладають щільним рядом на засипане шаром крупної солі дно якоїсь посудини — відра, тазика, бочечки. Зверху теж засипають шар солі. Так робиться кілька разів, поки не буде засолено всю рибу.
Яку ще рибу можна засолити таким способом Окрім власне червоної риби, до якої можна віднести будь-який лосось, сьомгу, форель, горбушу чи кижуч таким самим методом можна засолити філе будь-якої риби. Так ви можете засолити філе морського судака чи окуня, сибас або дорадо.
Укрите в солі та спеціях сало тримайте за кімнатної температури 3-4 години, потім загорніть сало у вощений папір, потім – у фольгу і покладіть у морозилку. Наступного дня спробуйте, що вийшло. Якщо солі достатньо, то сало можна їсти. Загалом 2-3 доби – оптимальний час для правильного засолювання сала.
Дрібної риби для Просолов досить 2-3 дня, середньої – 5-10 днів, великої – 7-12 днів. Див. також: всі тонкощі засолювання риби. Як правильно солити рибу на тараньку.