Найкраще використовувати олію, яка може витримувати високі температури: оливкова або рапсова. Олія не дає стейку пристати до сковороди або ґрат, дивлячись на чому ви його смажите. Також можна використовувати спеціальні маринади на основі олії.
Для домашніх кухонь сковорода-гриль – найочевидніший спосіб приготування. стейка: вона досить компактна і не дуже дорога У типової сковороди-гриль товсте дно, яке довго нагрівається та довго тримає тепло. Це дозволяє прогріти стейк до готовності без засмажування м'яса до чорного кольору.
Розігріваємо сковороду, змащуємо стейки маслом, ні в якому разі ні солимо і не перчимо! Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка.