Якщо курка ціла, зазвичай протикають між гомілкою та грудкою. Не проколюйте м’ясо наскрізь і не зачіпайте кістки. Дочекайтеся, коли стрілка або цифри на приладі стабілізуються. Якщо термометр показує 74 °C, значить, курка готова .Apr 26, 2020
4. Щоб перевірити готовність курячих ніжок, проколіть м’ясо ножем і злегка натисніть на нього. Якщо з’явилася прозора рідина, значить страва готова. Якщо сік має рожево-червоний відтінок, значить м’ясо всередині сире.
М’ясо свіжої сирої курки має рожевий колір, який із часом починає тьмяніти. У непридатної для вживання в їжу птиці м’ясо сірого кольору, іноді також на тушці проступають жовті плями. При термічній обробці зіпсоване м’ясо не буде світлішати, залишаючись такого ж сірого відтінку. Запах.
Щоб визначити готовність курки, потрібно вставити щуп у найтовстішу її частину. Не треба проколювати м’ясо наскрізь і зачіпати кістки. Коли показники на приладі стабілізуються і термометр показуватиме 74 °C – це означає, що курка готова. Робимо це в найтовстішому місці або поруч із кісткою.