За допомогою сифона перелийте сидр у заздалегідь продезінфіковані пляшки. У кожну пляшку додайте декстрози для подальшого дображування та карбонізації сидру. Примітка: декстроза додається з розрахунку 6-9 г на літр сидру.
Дозування цукру для карбонізації становить приблизно 10-12 грам на літр сидра. При підготовці праймера важливо розуміти, який продукт на виході потрібно отримати.
Тепер зробимо сидр газованим:
- Приготуйте літрові пляшки – вони мають бути чистими та сухими.
- У пляшки покладіть цукор (10 гр на літр сидра).
- Заповніть пляшки профільтрованим напоєм, не доливаючи до краю шийки 5 см.
- Пляшки відправте в тепле та темне місце на 2 тижні, потім перенесіть у холод на 3 дні.
Jul 28, 2017
к. при наливанні сидра у келих він може дуже сильно пінитися. Розлийте сидр по пляшках за допомогою сифона (намагаючись не турбувати осад), недоливаючи до краю пляшки приблизно 5 див.