За смаком зміїне м'ясо дуже схоже з курячим. У російській кулінарії зі зрозумілих причин немає страв з зміїного м'яса, зате на Сході з приготування таких страв роблять цілі шоу. Взагалі спосіб приготування змії залежить лише від фантазії кухаря. Воно добре у будь-якому вигляді.
Філе пітона – цінний харчовий продукт, у приготовленому вигляді має смак та запах курятини. Зміїне м'ясо Використовується тільки після термічної обробки.
Пітон придатний як для смаження, так і для варіння, гасіння та ін. Вишуканий смак порадує навіть найвибагливішого гурмана. Існує два основні способи приготування м'яса пітона: довга томління на повільному вогні та швидка обсмажування.
Так що на запитання, чи можна їсти змій, відповідь однозначна – так! Особливо корисна зміїна жовч. Вважається, що вона добре очищає і зміцнює організм не у вигляді заготовлених на користь настоянок, а, так би мовити, живцем.