Кожну гілку лемонграсу розрізати на 3-4 частини. Листя лайма розрізати на 2 частини. Очищений часник і свіжий перець чилі злегка розчавити ножем – це допоможе розкрити смак бульйону. Якщо ви придбали засушену суміш для Том Яма, то це зменшить турботи – різати нічого не потрібно.
Бульйон для “Том Яма” До киплячого бульйону може бути додано кокосове молоко, але можна чудово обійтися і без нього. Кокосове молоко надає готовому супу вершкових м’яких нот і злегка приглушує гостроту.
Том ям (лаос. [tôm ɲam]; тайськ. ต้มยำ, [tôm jam]) – кисло-гострий суп на основі курячого бульйону з креветками, куркою, рибою або іншими морепродуктами. Національна страва Лаосу і Таїланду.