Підвищено вміст насичених жирів та холестерину у переробленому м'ясі: шинці, сосисках, ковбасі, м'ясних консервах та копченостях. Навіть варена ковбаса без вкраплень шпику містить приховані жири. Крім того, у цих продуктах надто багато солі. 4.
Топ-продукти, які покращать рівень холестерину
- Вівсянка та багаті клітковиною продукти.
- Риба та Омега-3. …
- Волоські горіхи, мигдаль та інші горіхи.
- Авокадо …
- Оливкова олія …
- Сироватковий протеїн …
- НАСИЩЕНІ ЖИРИ – м'ясо, олія, сметана, сир та інші жирні молочні продукти та деякі олії підвищують рівень холестерину.
Включіть до раціону горіхи, насіння, жирну рибу (наприклад, лосось), добавки Омега-3 (вони здатні на 30% знижувати рівень тригліцеридів у крові), авокадо та оливкова олія. У цих продуктах містяться корисні жири (ненасичені), які знижують рівень «поганого» холестерину.