Дистильований білий оцет Він став лідером через універсальність використання та низьку ціну. З чого роблять білий оцет: з дистильованого спирту, який часто походить із ферментованих зерен шляхом бродіння. Смак білого оцту: насичений, інтенсивно кислий, без будь-яких посмаків.
Бальзамічний оцет використовують для приготування супів, салатів, маринадів, десертів.
Як вибрати справжній бальзамічний оцет?
- Позначення IGP або DOP на етикетці. …
- Мінімальна витримка в дерев'яних бочках має становити 60 днів.
- В інгредієнтах має бути вказано виноградне сусло і винний оцет.
- Регіон вирощування винограду або розливу оцту – Модена.
Бальзамічний оцет надає їжі вишуканого смаку. Здавна подається як соус до м'ясних і рибних страв, овочевих та фруктових салатів, твердих та м'яких сирів, навіть морозива, використовується для маринування.
Попри те, що у світі існують десятки видів оцту. Але найбільш популярні – це столовий (звичайний), винний та яблучний. Більш корисним вважають яблучний оцет, тому що в ньому є всі вітаміни, присутні в яблуках: вітаміни групи B, C, E, A, молочна кислота і пектин.
Відмінно поєднується зі свіжими овочами та зеленню. Його вибирають, коли не хочуть, щоб салат набув коричневого кольору, як від «бальзаміко».