Актуальні поради Українцям Як називається італійський хліб?

Як називається італійський хліб?

Чіабатта (від італ. ciabatta – тапочка) – італійський пшеничний хліб, що випікається з використанням закваски, дріжджів та оливкової олії. Особливістю цього хліба є хрумка скоринка і м'якоть із великою, нерівномірно розподіленою пористістю. Використовується для приготування паніні та сендвічів.

Гренки (також грінки-сухарики, крутони від фр. croûton) – загальнопоширена назва виробу з скибочок свіжого або черства хліба, обсмажені з рослинною олією на сковороді, деку або у спеціальних кухонних пристроях побутового та промислового призначення (жаркові шафи, тостери та інші).

Чіабатта (у перекладі з італ. ciabatta – тапочок, шльопанець) – це білий дріжджовий хліб з пшеничного борошна, що за формою дійсно нагадує легкий предмет взуття. Його «фірмовими» ознаками є неймовірна легкість тесту, золотиста тонка скоринка та великі дірки на розрізі.

Види хліба

  • Пшеничний хліб Або так званий білий хліб. …
  • Змішаний пшеничний або пшенично-житній хліб Для приготування пшенично-житнього хліба використовують пшеничне борошно – не менше 51% від загальної кількості борошна, що використовується. …
  • Житній хліб
  • Життєво-пшеничний хліб

Related Post

Де в тілі людини знаходяться найменші кістки?Де в тілі людини знаходяться найменші кістки?

Найменші кісточки в тілі людини розташовані в порожнини середнього вуха. Це слухові кісточки, розташовані в барабанній порожнині: молоточок, ковадло і стремечко. Їх функцією є передача звукових коливань із зовнішнього вуха

Як правильно прикладати медичну жовч?Як правильно прикладати медичну жовч?

Марлеву серветку (4 – 6 шарів) рясно просочують препаратом. Серветка накладається на уражену ділянку, покривається вощаним папером, тонким шаром вати та фіксується легкою пов'язкою. Компреси з жовчю консервованою медичної тримаються