Найкращими джерелами вітаміну B1 є насіння, горіхи, паростки пшениці, дріжджі, свинина, вівсяні пластівці, цільнозернова паста, житній хліб, топінамбур, ягоди обліпихи, печінка, куряче філе, цільнозерновий рис, лосось, бобові, борошно «Кама», яйця.
Багаті тіаміном така рослинна їжа, як пшеничний хліб із борошна грубого помелу, соя, квасоля, горох, шпинат. Менше зміст тіаміну у картоплі, моркві, капусті. З тваринної їжі вмістом тіаміну виділяються печінка, нирки, мозок, свинина, яловичина, також він міститься у дріжджах.
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ВІТАМІНУ B1:
Назва продукту | Зміст вітаміну B1 у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Фісташки | 0.87 мг | 58% |
Халва соняшникова | 0.8 мг | 53% |
Висівки пшеничні | 0.75 мг | 50% |
Арахіс | 0.74 мг | 49% |
•Nov 12, 2016
Вітамін B1 При дефіциті вітаміну B1 виникають різні порушення з боку нервової, серцево-судинної та травної систем. Щоб заповнити його недолік, включіть до раціону гречку, кукурудзу, кешью, сочевицю.