Для цього можна гриби замочити у воді, а потім промити у проточній холодній воді. Грузді. Перед чищенням грузди замочують у холодній воді на добу, періодично змінюючи воду. Потім гриби очищають щіткою до білого кольору, чорні, гнили, місця зрізуються ножем. May 18, 2022
1:293:05Suggested clip 59 secondsяк мити, чистити та замочувати в солоній воді гриби з лісуYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Якщо печериці дрібні, слід ретельно протерти їх сухою серветкою — мити або чистити не обов'язково. З великих також необхідно прибрати землю, потім розрізати на 2-4 частини і зняти з капелюшків тонку шкірку. Ніжки можна або витерти сухою серветкою. Після цього гриби готові до вживання.
Все, що лишилося на столі, треба почистити. У маслюків і сироїжок ножем треба зняти покривну плівку, під якою захований білий капелюшок. Білі гриби, підберезники та подосиновики достатньо очистити від гілочок, листя та хвої. Після цього капелюшок кожного гриба потрібно розрізати на дві частини, відокремивши його від ніжки.