За необхідності термінової реалізації апельсини піддають фумігації бромистим метилом, яку проводять у спеціальних фумігаційних камерах. Після завантаження в камеру плоди прогрівають до температури не нижче 8-10 ° С (всередині плодів). Підвищення температури має бути поступовим – на 3-5°С на добу.10 Jun 2019
Під впливом цього газу хлорофіл у шкірці руйнується і фрукти жовтіють. Але деякі сорти апельсинів навіть після цього залишаються надто блідими. Тоді їх штучно підфарбовують натуральними харчовими барвниками. Щоб волога не випаровувалась, а разом з нею не йшло і забарвлення, фрукти покривають тонким шаром воску.
Для міжнародного перевезення цитрусових використовують усі види транспорту. А оскільки великі експортери це африканські та азіатські країни, то переважно користуються контейнерами. Абхазькі ж мандарини перевозять у рефрижераторах. При транспортуванні мандаринів важливо, щоб фрукт дихав.
Середовище та температурний режим для перевезення овочів та фруктів
- Мандарини перевозять при 8-12°C.
- Бурі помідори транспортуються при 8-15°C, червоних – при 4-8°C.
- Огірки перевозяться за 5-10°C, а картопля — за 5-20°C.