Класичний спосіб запалювання самбуки вимагає двох келихів, серветки та трубочки, які використовуються для вживання коктейлів Насамперед, необхідно підготувати трубочку, через яку вдихатимуться пари самбуки. У центрі серветки роблять невеликий отвір, вставляють трубочку на одну п'яту частину.Mar 13, 2019
Вогонь не особливо впливає на смакові якості лікеру, але все це виглядає дуже ефектно. Втім, італійці вважають, що підпалювати самбуку – блюзнірство. Стопку наповніть напоєм. Підпаліть.
"Вогненний" спосіб подачі самбуки полягає в наступному. Беруть два однакові келихи для самбуки, один наповнюють. Потім самбуку підпалюють на кілька секунд. Акуратно, щоб не загасити полум'я, переливають лікер у другу склянку.
В склад самбуки входять винні спирти, аніс та трави. А також цукор. Горять сивушні олії, що мають низьку температуру горіння, через що полум'я має ефектний яскраво-синій колір. До речі, чим довше горить самбукатим більше вигоряє градус.