Куди можна додати заморожений лимон? Використовують заморожений цитрус у кулінарії для приготування страв, салатів, напоїв, кондитерських виробів. Терту цедру з м’якоттю і соком лимона після розморожування додають до чаю з імбиром. Вийде тонізувальний антибактеріальний ароматний напій.24 Dec 2021
Щоб розморозити м’якоть лимона, достатньо перекласти кубик у чашку й залишити в холодильнику або за кімнатної температури. За таким же принципом можна заморозити й інші цитрусові, наприклад, лайм або апельсин.
У процесі заморожування лимона, його сік структурується. Завдяки цій властивості рідина, що міститься в цьому фрукті, засвоюється в організмі швидше, ніж зазвичай. Чи є користь? Можливо, ви здивуєтеся, але під час шокового заморожування цінні речовини, що містяться в цьому фрукті, примножуються у багато разів.
А його мінеральний склад: калій, пектин, флавоноїди, магній, тангеритин, кальцій – усе це працює на опірність організму до інфекційних захворювань, нормалізує обмін речовин, очищає судини, кров. Понад 22 сполуки соку цього сонячного фрукта сповільнюють окислення клітин, розвиток онкології.