Горбушу варять 10 – 15 хвилин після закипання, занурюючи її в холодну воду. Солити горбушу при варінні слід після закипання води.10 лип. 2022 р.
Орієнтуйтесь на розмір шматків. Рибу можна також відварювати. В цьому випадку час приготування становить 10-15 хвилин. На парі готується до 25 хвилин.
Морську рибу, що має різкий специфічний запах, варять у пряному відварі, для приготування якого у воду кладуть біле коріння, цибулю, моркву, сіль, перець запашний і гіркий, лавровий лист, варять 5-7 хв., проціджують, додають оцет.
Перед тим як варити філе, потрібно проварити в підсоленій воді цибулину, лавровий лист і перець горошком. Час варіння 10-12 хвилин, після чого рибу можна використовувати у складі інших страв. Ще один спосіб приготування – маринування. Маринований тунець стає соковитим та ароматним.
Під час варіння форелі, лососини для збереження кольору і консистенції додають оцет (10 г на 1 л води). Готовність риби визначають проколюванням кухарською голкою в найтовщій частині. У місці проколювання має виділятися прозорий сік; якщо сік рожевий, то рибу слід доварити.
А ось способів приготування – обмежена кількість. І під кожен з них підходить не будь-яка риба. Для варіння підходить дуже багато видів риби. Особливо добре виходять путасу, камбала, форель, сардинелла, морський окунь, скумбрія, палтус, тріска, ставрида.