Цей морепродукт їдять за допомогою щипців та устричної або звичайної вилки. Лівою рукою потрібно притримувати молюсок на тарілці щипцями, а вилкою в правій руці – діставати м'якоть з раковини.
Кісточки з рота акуратно кладуть на вилку, а з вилки – край тарілки. Копчену рибу, якщо її подають повністю, їдять, користуючись столовими приладами: знімають шкірку, потім просовують вилку чи рибний ніж між кістяком та верхнім філе та знімають м'якоть. Спочатку їдять м'якуш, а потім нижнє філе.
Притримуючи рибний шматок вилкою, ножем-лопаткою відокремлюють кісточки. Якщо стіл сервірований тільки двома вилками, то права виступає як лопатка. Рибу можна, можливо є і звичайною вилкою, яку беруть у праву руку. У ліву беруть шматок хліба, яким підтримують рибу, а виделкою відокремлюють кістки.