Солять воду відразу після закипання, але до того, як опускати до неї пельмені. Щоб пельмені не склеювалися можна, можливо Додати до воду ложку олії. Щоб пельмені не приклеїлися до дна каструлі, потрібно провести по дну каструлі шумівкою, особливо прилипливі пельмені відскочать від дна.
Існують дві обставини на користь підсолювання води:
- По-перше, тісто для пельменів замішується прісним – це класика. …
- А по-друге, у зарубіжних рецептурах радять додавати сіль у киплячу воду, щоб самі пельмені не злиплися при варінні.
Jan 28, 2019
Хоч час соління надає лише незначний вплив на час приготування їжі, рекомендується додавати сіль у киплячу воду. Це обумовлено тим, що в холодній воді кристали солі гірше розчиняються та тонуть. На дні каструлі можуть утворитися непривабливі плями через високу концентрацію солі на дні.