В духовці квасолю сушать за температури 60 – 70 градусів. Дверцята при цьому повинні бути прочинені, щоб забезпечити оптимальну вентиляцію повітря. В електросушарці стручки сушать за температури 65 – 70 градусів. Для більш рівномірного просихання, квасоля викладають в один шар, а лотки щогодини міняють місцями.
– Квасоля, звільнену від стручків, розкладають на деку і відправляють у духовку на десять хвилин. Температура – 90 градусів. – Бобові пересипають у тару, яку можна герметично закрити, та відправляють у холодильник. Підготовлена в такий спосіб квасоля збережеться не одну зиму.
У селах зі збиранням урожаю та сушінням квасолі особливо не церемоняться. Цілком дозріле і до цього часу вже вигоріле на сонці підсохле бадилля квасолі, Разом зі стручками просто висмикують з коренем і підвішують на парканах або розкладають на поверхні до повного висихання на сонці.
Зберігати квасолю потрібно в сухих, чистих, ємностях, що герметично закриваються (наприклад, пластикові пляшки, скляні банки з металевими кришками – закрутками і т. п.) Можна зберігати у тканинних мішечках, які потрібно попередньо вимочити в солоній ропі та висушити.