Плід має легко піддаватися натисканню. На інжирі не повинно бути плям і пошкоджень. Якщо на шкірці є легкий білий наліт, не варто лякатися, таке трапляється через великий вміст цукру. На смак якісний плід має бути солодким, без кислинки.14 Aug 2022
Ось ознаки хорошого продукту: поверхня – жовта, без нальоту і “пилу”, суха. Запах – приємний, характерний для цього плоду. Вибравши такий сушений інжир, ви можете бути впевнені, що він пролежить досить довго.
Зазвичай сушений інжир замочують на ніч у склянці води або молока. Вранці їдять сам плід і п’ють воду. Саме таке вживання рекомендується, якщо потрібен проносний ефект, а також у разі анемії.
Якісний інжир має бути щільним, без вм’ятин, але злегка піддаватися при натисканні. Злегка перестиглі плоди можуть тріскатися. Вони зазвичай дуже солодкі.