Термін придатності солоної риби залежить від відсотка вмісту солі та упаковки. Слабосолона риба домашнього приготування зберігається не більше 3 діб, риба середнього посолу – до 15 діб, міцного посолу – до 1 місяця. Солона риба у вакуумних упаковках має термін придатності 1 місяць.
Головні ознаки зіпсованого лосося
- Запах риби. Варто понюхати продукт. …
- Білуватий шар. Сира риба зіпсувалася, якщо на її поверхні утворилася напівпрозора плівка білого кольору. …
- Консистенція риби . Перед тим, як готувати страву, вивчіть цей пункт. …
- Очі риби … …
- Відтінок м’яса. …
- Терміни придатності.
Якщо упаковка розкрита, максимальна тривалість зберігання становить 10 днів. На запитання, скільки можна зберігати солону продукцію домашнього виготовлення, відповісти не вийде. Це залежить від способу приготування. У середньому слабосолений лосось домашнього засолу зберігається не більше 2 тижнів.