Джеми, варення, повидло – всі ці солодкі продукти повинні зберігатися в сухому прохолодному місці, де не буде різких температурних перепадів. Важливо також забезпечити хорошу вентиляцію повітря в приміщенні.
Закриті банки з домашніми консервами можна зберігати за кімнатної температури. Однак після відкриття джему або желе їх краще поставити в холодильник – це продовжує термін зберігання. Якщо не помістити банку в прохолодне місце, відкриті джеми і желе швидше за все швидко зіпсуються.
В склад джему не входить жодних шкідливих консервантів, у тому числі цукор, що робить термін зберігання відкритої баночки дуже обмеженим. Відкриту баночку слідує зберігати в холодильнику із щільно закритою кришечкою не більше 3 діб.
Так, варення відноситься до тих продуктів, які можна, можливо заморожувати.