Борошно просіяти на сковороду через сито. Смажити борошно протягом 2-3 хвилинпостійно помішуючи, до світло-золотистого кольору. Така борошно підійде для підливу або супу-пюре. Якщо борошно смажити 5 хвилин, то колір зміниться на трохи коричневий.
Для червоного пасерування необхідна борошно не нижче першого сорту, яку необхідно обсмажувати на сковороді або духовці шаром не більше 5 см, помішуючи дерев'яною лопаткою, при температурі 160 градусів. Коли борошно добре розсипається, набуваючи золотисто-коричневого кольору і горіхового аромату, вона готова.
Правила пасерування: Нарізані овочі закладайте в неглибокий прогрітий посуд Шар цибулі або моркви не повинен бути більше 5 см.