Айсінг боїться вологи, тому його не можна зберігати у холодильнику, особливо якщо там підвищена вологість, – найкраще складати прикраси у картонну чи пластикову коробку.
ЯК ЗРОБИТИ ЩОБ АЙСИНГ БЛИСТІВ ПІСЛЯ ВИСИХАННЯ Блискучий айсінг отримайте при сушінні айсинга в духовці з відкритими дверцятами на режимі конвекції при температурі 40-50 градусів. Температура – не більше! І тільки з прочиненими дверцятами! Для того щоб айсінг став блискучим вистачить і 15-20 хвилин.
Час висихання глазурі залежить від її консистенції, а також від температури та вологості у приміщенні. Закладайте не менше 20-30 хвилин на висихання контурних пряників і до 1-2 годин для пряників, повністю залитих глазур'ю.