Якщо кальмар потрібен для смаження кільцями або для фарширування, то спочатку у тушки видаліть нутрощі та хітинову пластину, вивернувши навиворіт, акуратно, щоб не пошкодити. Потім залийте окропом на 1-2 хвилини, промийте.
Щоб полегшити зняття плівки, кальмара іноді кидають в окріп, але я не рекомендую такий спосіб: він зіпсує якість м’яса. Тому єдиний спосіб – зняти фіолетову плівку і зробити надрізи. Фіолетова плівка знімається досить легко, проблеми більші з другою, прозорою.
Кальмари – як чистити і варити?
- Заморожені кальмари розморозьте за кімнатної температури.
- Залийте продукт окропом на одну хвилину, потім злийте воду.
- Відразу ж покладіть тушки в холодну воду.
- Таким чином плівка згорнеться, і ви легко відокремите її.
- Видаліть хорду і нутрощі.
Sep 3, 2022