Звідки вона береться, яких типів буває, якими аналізами діагностується та як з нею жити – читайте в нашій статті. Лактоза – це молочний цукор, особливий вуглевод, який міститься в молоці всіх ссавців і в жіночому грудному молоці.22 жовт. 2020 р.
За добу до тесту слід утриматися від вживання молока, молочних продуктів, фруктових соків та газованих напоїв. А також не їсти цибулю, часник, капусту, бобові, квашені та мариновані продукти.
Продукти, що містять лактозу
Продукт | Лактоза (г) на 100 г продукту |
---|---|
Молоко (3,2% жирності) | 4,7 |
Лате | 4,3 |
Йогурт (свіжий) | 3,0 |
Лазанья | 1,1 |
Симптоми алергії на молоко (лактозу) Якщо реагують дихальні шляхи, то у хворого може з'явитися нежить, бронхіальна астма, задишка, напади чхання, набряк Квінке. Якщо на алергію реагують шкірні покриви, то це виражається через дерматит, висип, екзема, кропив'янка і т.
В організмі людини та інших ссавців, лактоза має властивість стимулювати метаболічні процеси, прискорювати засвоєння мінералів та вітамінів. Крім того, вона служить живильним середовищем для розвитку корисної мікрофлори кишечника – саме завдяки їй біфідобактерії та лактобактерії починають розмножуватися.
Непереносимість лактози також може проявлятись на шкірі у вигляді шкірних висипів та надмірної сухості, атопічного дерматиту, а також висипів алергічного характеру.
Розглянемо таблицю, де зазначено кількість лактози на 100 г основних молочних продуктів [1]. Тепер знаючи, що «безсимптомна» порція лактози 12,5 г, легко прорахувати свій молочний раціон на день.