Правильно зберігати ковбасу потрібно у спеціальних пластикових контейнерах або тримати у харчовому папері. Можна збільшити термін зберігання ковбаси, змастивши її зріз яєчним білком, жиром чи лимонним соком. Але після цього оброблений зріз слід обернути харчовою плівкою.
1:2110:06Suggested clip 59 secondsЯК ЗБЕРІГАТИ ДОМАШНУ КОЛБАСУ – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Температура зберігання вареної ковбаси У холодильнику будь-які види ковбаси найкраще зберігають свої властивості при температурі не нижче за нуль і не вище восьми градусів. Щоб «варінка» не сохла і не мокла, краще загортайте її «в контакт».
Натуральна оболонка для ковбаси зберігається двома способами – заморожування та засолювання. При засолюванні кишки прополіскують у теплій воді, засипають сіллю на 15 хвилин. Потім натурпродукт віджимають, знову солять і зберігають у герметичній ємності при температурі від 0 до +10 ⁰С не більше 12 місяців.