Рука — це мірило, яке завжди за вас. Відміряти нею слід так: долонею – порцію білка, кулаком – порцію овочів, жменею – порцію вуглеводів, великим пальцем – порцію жирів. Прийом їжі також можна визначати за допомогою рук. Сніданок має бути за обсягом, як дві долоні.
Оптимальний для себе розмір білкової їжі можна виміряти долонею. Порція м'яса, риби, курячої грудки або тофу повинна дорівнювати тильній стороні долоні без пальців. Порція рису, локшини, гречки або іншої крупи повинна поміститися в долоню, зібрану в жменю, але не вище однієї фаланги пальців.
Завмер рукою
- Якщо потрібно відміряти шматок риби або м'яса на 100 грамто подивіться на долоню жінки – і розмір, і товщина буде відповідати 100 грамам. …
- Якщо потрібно відміряти порцію крупи, то 200 грам дорівнюватиме розміру жіночого кулака і приблизно 250-280 – розміру чоловічого.
2 Apr 2020
Розповідаємо, як контролювати кількість їжі в тарілці – без ваг, щоденників харчування та підрахунку калорій.
- Вибирайте посуд невеликого розміру …
- Контролюйте баланс макронутрієнтів за допомогою тарілки.
- Випивайте склянку води перед їжею.
- Використовуйте руки.
- Завжди перекладайте їжу в тарілку.
- З'їдайте у кафе половину порції