Плоди манго містять велику кількість вітамінів В, С, А, Е, D, багато магнію, кальцію, заліза та цинку. Солодкий фрукт є відмінним антиоксидантом, підвищує імунітет і допомагає зміцнити опірну здатність організму. У 100 г м'якоті плодів міститься 276 ккал, тому манго можна назвати джерелом життєвих сил та енергії.22 лют. 2022 р.
Плоди манго містять магній та калій. Якщо з'їдати кожного дня половинку цього фрукта, то можна збалансувати артеріальний тиск та знизити гіпертонію. Крім того, цей фрукт містить вітаміни, що сприяють покращенню серцевого ритму. Вживання манго корисне для зору.
Скільки можна з'їсти манго за раз У манго міститься чимало цукру та клітковини, тому забагато його вживати не варто, а оптимальна порція не день – 300 грамів м'якоті.
Що цікаво, фрукт може принести шкоду людям, у яких хронічна подагра. Також манго може завдати шкоди, якщо з'їсти його недостиглим. Тоді фрукт може викликати подразнення шлунка та дихальних шляхів. Людям з діабетом та зайвою вагою (в тому числі ожирінням) слід відмовитися від висушених плодів.
Їх рекомендують людям з анорексією та анемією, а також людям, які мають проблеми з зором. Фрукт містить лютеїн і зеаксантин. Обидві речовини є пігментами сітківки ока, також манго знижує ризик катаракти. вчені виявили протизапальні властивості фрукту, він знижує рівень холестерину.
А ще користь манго конкретно для жінок полягає в його потужною вітамінізації. Приміром, разом зі з'їденим плодом в тіло потрапляють вітаміни К, В, А, РР, С і Е. до Речі, дієтологи рекомендує включити фрукт в раціон, якщо має місце надлишковий рівень холестерину в крові.
1. Покращує травлення. Манго — відмінний варіант, якщо ви хочете позбутися від нетравлення або печії. Травні ферменти, що містяться в цих фруктах, сприяють природному травленню і роблять його більш ефективним.