Перш ніж приготувати страву з яловичого серця, його потрібно правильно обробити. Відрізняє цей субпродукт те, що на серце багато жиру, його потрібно видалити так само, як і судини, і кров'яні згустки. Тому спочатку обрізають все зайве, а потім ретельно промивають серце. Готувати його можна цілим або порізаним на частини.
Яловиче серце володіє приємним м'ясним, трохи солодкуватим смаком, трохи нагадує яловичу печінка.
Яловиче серце – Це харчовий продукт тваринного походження, що відноситься до першої категорії субпродуктів. За харчовою цінністю він практично дорівнює м'ясу, яке смакові якості високо цінуються в кулінарії. Яловиче серце має густий червоно-коричневий колір, складається з м'язів і має дуже пружну консистенцію.