Дозрівання овочів та фруктів відбувається під дією етилену. Цей природний рослинний гормон відкрив 1912 року російський ботанік Дмитро Нелюбов. Оскільки газ виробляється самим плодом, фрукту зовсім необов'язково висіти на гілці.
Якщо хочете прискорити процес, покладіть у пакет стиглий банан, яблуко або грушу – саме вони визнані рекордсменами за кількістю етилену, що виділяється. Завдяки такому сусідству ваш «урожай» дозріє швидше. Правило 3 Фрукти мають бути сухими.
Багато фрукти і овочі не дозрівають без етилену Їх перевозять морем у недозрілому стані, і банани не можуть дозріти природним чином. Саме тому після транспортування їх штучно обробляють етиленом. Під його впливом банани дозрівають і набувають звичного жовтого кольору.
Листові не рекомендується зберігати довше одного тижня. А у разі зберігання їх слід залишати у холодильнику. Рекомендується вживати їх свіжими, так ви отримаєте більше вітамінів та мінералів. Фрукти з кісточками, такі як сливи, персики, дині, манго та помідори, дозрівають після збору.