Метод су-від особливо рекомендується для приготування ніжних м'ясних страв, наприклад, індички, курки або риби, які виходять соковитими, ніжними та смачними завдяки термічній обробці при низькій температурі.
sous–vide (МФА: [suːˈviːd]), «під вакуумом») — техніка приготування їжі, різновид пашотування, за якої їжа, запакована під вакуумом в полімерний пакет або скляну банку, готується на водяній або паровій бані протягом тривалого часу (значно довше ніж час приготування традиційним способом, зазвичай від 1 до 7 годин, а в …
Назва методу одразу пояснює його суть: продукт поміщають у спеціальний пакет, із якого відкачують повітря. Потім пакет із продуктом кладуть у воду, нагріту до сталої температури. Особливість технології «сувід» — у тому, що страва готується порівняно довго і при низьких температурах – максимум 70–80°C.
Готування за технологією су-від Термін су-від (от фр. sous-vide, "під вакуумом") означає технологію приготування їжі в вакуумі, при якій продукти, у вакуумній упаковці, поміщаються в водяну баню і готуються за точної і постійної температури.
Термощупи для визначення ступеня готовності м'яса, буженини, шинки, риби і хлібобулочних виробів мають робочу температуру до 94-98 ° С, а апарати, які визначають температуру хлібної скоринки, працюють при температурі до 130-150 ° С.
Чи можна готувати у духовці у вакуумній упаковці? Підготовлені продукти потрібно помістити в пакет і за допомогою ручного вакууматора або вакуумного пакувальника відкачати з пакета …