Актуальні поради Українцям Як зберігати гарбуз після збирання врожаю?

Як зберігати гарбуз після збирання врожаю?

Температура в діапазоні від +5 до +10 градусів. У приміщенні повинно бути занадто тепло, щоб закладені овочі не перестигли під впливом внутрішніх процесів. Але й надто низькі температури теж не підходять для їхнього зберігання. Вологість повітря у сховищі не повинна перевищувати 70-75%.Oct 30, 2020

Укладати плоди треба плодоніжками вгору на полички, застелені соломою або газетою.Умови зберігання, що дозволяють зберегти корисність та смак гарбуза:

  1. темне та сухе місце зберігання;
  2. стабільна температура (від +5 до +10 С);
  3. добре провітрюється;
  4. плоди не повинні стикатися, оптимальна відстань 5-10 см.

Перед зберіганням просушіть урожай на вулиці під навісом або у закритому приміщенні з гарною вентиляцією. Найкраще витратити на це 7–10 днів. Потім протріть гарбуза сухою чистою ганчіркою. Для тривалого зберігання вибирайте міцні плоди без ушкоджень.

При температурі 6–8 градусів та відносній вологості 60–70% цілу гарбуз можна, можливо зберігати від чотирьох місяців до року, і вона не втратить поживних властивостей. Розрізану гарбуз потрібно зберігати у холодильнику, використовувати її рекомендується протягом тижня.

Related Post