У випадку з пісочною випічкою та масляними кремами використовувати краще жирне вершкове масло.26 вер. 2022 р.
маргарином – найбільше схожий на вершкове масло, замінювати потрібно в пропорції 1:1; рослинною олією – також можна використовувати оливкову, кокосову, кукурудзяну або іншу в пропорції 10:8 (на 100 гр вершкового – 80 гр замінника);
Масло або маргарин використовують у різноманітній випічці. Часто господині помилково вважають, що маргарин шкодить здоров'ю, тож краще використовувати для її приготування вершкове масло. Однак при виборі жирного інгредієнта, варто відштовхуватись від страви, яку ви збираєтесь готувати та температури запікання.
Візьмемо до уваги інгредієнти – масло виробляється з молока або вершків, і, зазвичай виготовляються у двох варіантах: солоному та несолоному. Проте маргарин, як правило, повністю виключає використання молочних продуктів і здебільшого складається з рослинної олії, солі та емульгаторів.
Дослідження, проведене медиками, засвідчило, що вживання маргарину різко збільшує рівень поганого холестерину в крові. Це послаблює імунітет, а також погіршує якість сперми у чоловіків. Вчені рекомендують замість вершкового масла та маргарину вживати в їжу натуральні рослинні олії.
Застосування маргарину в кулінарії Але найчастіше маргарин використовують для випічки. Він покращує зовнішній вигляд і смак борошняних виробів, надає їм пишність, приємний аромат і збільшує їх термін придатності. Маргарин може входити не тільки до складу тесту, але і до складу кремів, замінюючи собою вершкове масло.
На щастя, багато різних альтернатив можуть чудово замінити маргарин. У мене є варіанти для випікання, варіння та спреди , а також відповідати різним дієтичним обмеженням.