Традиційними джерелами вологи є сукуленти, а також евкаліпт камеденосний, водний дуб. За допомогою гострих предметів з них зрізають верхівку та «добувають» пристойну кількість необхідної рідини. Хорошим запасом вологи можуть забезпечити фрукти та пальми, стовбури яких багаті на вологу.
Видобути воду можна та по-іншому. Викопайте невелику ямку, її дно викладіть травою чи листочками, поставте туди казанок чи іншу ємність, накрийте ямку целофаном (він має бути у рюкзаку будь-якого туриста). На целофан зверху покладіть камінь (у тому місці, де центр казанка).
Є ще варіант: набрати і розрізати на шматки різні рослини, після вкласти їх у пакет, потримати на сонці, таким чином вода з рослин має конденсуватися і стекти на дно пакета. Використовується принцип конденсату води.