У холодильнику його слід зберігати в найтеплішому місці, причому недовго і лише в індивідуальних пластикових або паперових пакетиках з отворами. При цьому грона мають бути щільними, а ягоди на них – щільними. М'які ж ягоди винограду взагалі майже не зберігаються – їх слід їсти якнайшвидше.
Зберігайте ягоди в сухості в контейнері холодильнику. Свіжа малина і полуниця зберігаються всього 2-3 дні – навіть у холодильнику. Чорниця може зберігатися 1-2 тижні. Якщо ви хочете зберігати ягоди довше, ви можете заморозити їх терміном до року.
Нижче кілька лайфхаків, які допоможуть зберегти ласощі.
- Вибирайте свіжі ягоди …
- Перебирайте полуницю відразу після покупки.
- Вибирайте правильну тару для зберігання.
- Не мийте все ягоди відразу …
- Використовуйте оцет.
- Зберігайте ягоди у спеціальному відділенні холодильника.
- Заморожуйте полуницю.
- Заморожуйте полуничне пюре
Ягоди для заморожування розкладіть за спеціальними харчовими контейнерами (на них є маркування про допустимість заморожування та клас безпеки — № 2, 4 та 5) або за пакетами багаторазового використання із застібками. Щоб ягоди не вбрали в морозилці сторонні запахи, закривайте ємності герметично.