середнього просмаження (медіум, англ. medium) – середньо просмажене м’ясо зі світло-рожевим соком усередині та прогріванням до 60-65 °C (готується 6-7 хв за 180 °C); майже просмажене (медіум велл, англ. medium well) – м’ясо з прозорим соком і прогріванням до 65-69 °C (готується 8-9 хв за 180 °C);
Medium – стейк середнього прожарювання, рожевий всередині. Готується по 4-5 хвилин з кожного боку. Найоптимальніший ступінь просмажування – Medium well – майже повністю просмажений стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожного боку становить 5-6 хвилин.
Температурні особливості прожарювання
- Raw – не більше 40 °С;
- Rare – від 42 до 46 оС
- Medium rare – від 46 до 50 оС;
- Medium – від 52 до 57 оС;
- Medium Well – від 60 до 65 оС;
- Well Done – від 65 до 70 оС.
Нарешті, найсильніший ступінь прожарювання стейка – це Well Done (добре просмажений). Це вже повністю пропечене м’ясо, темно-коричневого кольору зовні і сіро-коричневе навіть у самому центрі. Температура під час подачі становить приблизно 73 градуси. При цьому м’ясо виходить досить жорстким.