Назва соусу наршараб походить від двох азербайджанських слів: "нар" – гранат і "шараб" – вино. Містить до 10% лимонної кислоти та до 45% цукру. Щоб приготувати наршараб, зазвичай очищають гранати від шкірки і внутрішніх перегородок, після чого вичавлюють з насіння, що залишилося, гранатовий сік.
Гранатові вина все ж солодші за виноградні, але не нудотні. П'ються такі вина дуже легко, навіть без закуски. До речі, вина ці дуже «п'яні». Якщо ви потребуєте закусок до вина, то віддайте перевагу фруктам або солодким десертам.
«Мукузані» — одне з найкращих сухих червоних вин, темно-гранатового кольору, з яскраво вираженим фруктовим ароматом і складним букетом, має м'яко-оксамитовий смак і гармонійний прекрасний смак. Випускається із 1888 року. Мукузані вважається найкращим грузинським вином з тих, що виготовляються з винограду сапераві.
від 375 руб. Гранатове вино у мережі WineStyle Придбати пляшку гранатового вина можна за ціною від 375 руб.