Плід хороший, якщо ви акуратно стискаєте яблукоі воно не розплющується при цьому. Фрукт повинен бути твердим на дотик, коли ви натискаєте в кількох точках з різних боків. Шукайте неприємний запах. Якщо фрукт зіпсований, найчастіше це можна зрозуміти за запахом.
Вибирайте невеликі, зелені яблука з недоліками, а яскраві та рум'яні, без жодної плями залиште на прилавку. Порада: Щоб перевірити покупне яблуко на наявність препаратів, залийте його окропом. Якщо на шкірці з'явилася масляна плівка, значить вона оброблена парафіном, змішаним з іншими речовинами.
Як вибрати яблука: основні правила На відміну від груш, що почали псуватись м'які яблука практично неїстівні, і купувати їх не варто. Якщо яблуко на дотик дуже тверде, значить і м'якоть у нього тверда, хрумка. У трохи м'якших на дотик яблук м'якоть пухка. Колір яблука має відповідати заявленому сорту.