Шпинат можна вживати у будь-якому вигляді. Перевага цієї зелені в тому, що навіть за термічної обробки він зберігає більшість поживних речовин.
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Шпинат – чудове джерело заліза, яке допомагає створювати гемоглобін, що доставляє кисень тканинам вашого тіла. Кальцій у шпинаті необхідний для здоров'я кісток і є важливою сигнальною молекулою для вашої нервової системи, серця та м'язів. Шпинат містить також калій, магній, вітаміни B6 та E та інші вітаміни.
На сковороді розігрійте оливкову олію, обсмажте часник буквально одну хвилину, додайте листя шпинату і припустіть їх, поки вони не стануть м'якими. Додайте сік лимона і тушкуйте ще 1 хвилину.
Найпростіший спосіб приготування шпинату — бланшування. Для цього тобі потрібно покласти його в киплячу, трохи підсолену воду на кілька хвилин. Перемішай кілька разів і одразу проціди.
Якщо у людини є порушення водно-сольового обміну, тоді шпинат краще прибрати з раціону. Це стосується тих, хто має хвороби печінки, нирок, нефрит, захворювання жовчного міхура і підшлункової залози. При сечокам'яній хворобі медики також не рекомендують їсти рослину.
Чи можна їсти шпинат у свіжому вигляді? Scroll Шпинат їдять у свіжому вигляді, смажать, припускають на пару, гасять.