отримують шляхом хімічного синтезу. Це може бути рідкофазне окиснення толуолу за наявності каталізатора кобальту й тиску (вихід продукту становить 90%).
E 210 (бензойна кислота) – харчова добавка, яка використовується в харчовій промисловості як консервант. Консервант E 210 проявляє антимікробну і антигрибкову дію, пригнічує вплив на цвіль, дріжджі і деякі види бактерій. У природі бензойна кислота міститься в таких продуктах, як брусниця, журавлина, чорниця, мед.
Ароматичними карбоновими кислотами називаються спо- луки, молекули яких містять карбоксильну групу, зв'язану безпосе- редньо з бензеновим ядром або з атомом карбону в боковому лан- цюзі від бензенового кільця.
Обов'язково на тарі повинна бути етикетка з назвою кислоти. Сульфатна кислота є сильнішою кислотою, ніж хлоридна. Концентрована сульфатна кислота обвуглює цукор, дерево, бавовну, вовну і викликає дуже глибокі опіки шкіри.
Оцтова кислота — безбарвна рідина з характерним різким запахом, необмежено розчинна у воді. При температурі 16,5 ° С безводна оцтова кислота перетворюється на тверду кристалічну речовину, схожу на лід. Тому її іноді називають крижаною оцтовою кислотою.
О́цтова кислота́ — органічна сполука, одноосновна карбонова кислота складу CH3COOH. За звичайних умов є безбарвною рідиною із різким запахом.
Бензойну кислоту можна отримати карбоксилюванням магній-або літійорганічних сполук, наприклад, фенілвмісного реактиву Гріньяра C 6 H 5 MgBr (в етері):