Актуальні поради Українцям Чи можна розчиняти желатин у гарячій воді

Чи можна розчиняти желатин у гарячій воді

Як загустити холодець желатином Перед тим, як додати желатин в холодець, замочіть його в теплій воді (100 мл води на 25 г желатину). Залиште порошок набухати 20 хвилин. Бажано замочувати холодець не в воді, а в бульйоні від холодцю. За 20 хвилин киплячий бульйон трохи охолоне.3 груд. 2023 р.

Якщо блюдо жирне, додайте 10 г на літр. Розведіть його невеликою кількістю холодної або теплої води, дайте постояти 10 хвилин. Тепер влийте трохи окропу і добре заважайте кілька хвилин. Все, готовий желатин!

Спосіб приготування: 10 г желатину (1 ст ложка) залити 1-1.5 склянки гарячого сиропу або бульйону, перемішати до повного розчинення і процідити. розлити по формах і поставити в прохолодне місце для застигання.

Щоб консистенція в результаті вийшла однорідною, рекомендується заздалегідь желатин на годину залити холодною водою: 1 частина порошку на 8-10 частин рідини. Потім все ставиться на водяну баню і нагрівається до повного розчинення.

Желатин набухає у воді і розчиняється при нагріванні вище 50 °C. Це єдиний гідроколоїд, який при охолодженні утворює гель, а при нагріванні переходить у рідкий стан знову. При тривалому впливі температури вище 80°С, він піддається гідролізу і втрачає все більше і більше желеутворюючої сили (вимірюється в Блум).

Кухарі рекомендують брати 25 г желатину на 1 літр рідини.





Тепер потрібно ввести розчинений желатин у бульйон чи сік для желе. Вони в цей час повинні стояти на плиті, бути максимально гарячими, готовими закипіти.

Related Post

Навіщо потрібні смарагди в Minecraft?Навіщо потрібні смарагди в Minecraft?

Смарагди використовуються для крафта смарагдових блоків. Тепер можна, можливо знайти в скринях пустельних та джунглевих храмів. Після додавання до гри зомбі-мешканців отримання смарагдів за допомогою торгівлі стало можливим навіть якщо

Як є сальтисонЯк є сальтисон

Сальтисон – це незвичайний ковбасний виріб, до складу якого входять свинячі тельбухи (серце, нирки, язик, легені, печінка). Зельц традиційно готується зі свинячої голови (з додаванням шпику), а блюдо поміщається в