Додайте у варення гарячої води із розрахунку чверть склянки на літрову банку варення. 2. Поваріть його 5-7 хвилин. Важливо знати, що реанімоване такими способами варення потрібно буде з'їсти насамперед, зберігати його довго не можна.
Зробити із зацукровеного варення придатний до їжі продукт можна двома способами Додати воду з розрахунку 1/4–1/2 склянки на літр варення і проварити 3-5 хвилин. Гаряче варення розлийте в банки та закатайте. Банки з зацукрованим варенням поставте в каструлю з водою і нагрійте, поки|доки| цукор не розчиниться.
Якщо в банках з варенням, джемом або повидлом ви помітили бродіння (скисання), продукт треба переварити з додаванням цукрового піску, оскільки псування викликане його недоліком. Викладіть варення в каструлю, нагрійте до кипіння і додайте|добавляйте| цукру (50-100 г на 1 кг варення). Піну знімайте.
Один із найлегших способів виправити переварене варення – розігріти його прямо в баночці на водяній бані або мікрохвильовій печі, щоб розтопити цукор в ньому. Потім варення треба перекинути у відповідний посуд, додати невелику кількість теплої води та закип'ятити на повільному вогні при безперервному помішуванні.